Het Isendoorn College biedt basisondersteuning aan alle leerlingen. Voor sommige leerlingen is deze basisondersteuning echter niet voldoende of er is sprake van een specifieke of structurele ondersteuningsbehoefte. Wij spannen ons in om de leerling de begeleiding te bieden die hij/zij nodig heeft. Dit kan door gesprekken met mentor, zorgcoördinator, interne begeleider, het volgen van een training of andere interventies of inschakeling van externe instanties.
De mentor kan de ondersteuningsvraag van de leerling inbrengen bij ons onderwijs zorg steunpunt (OZS).
In het OZS werken mensen met veel expertise die kunnen meedenken bij een specifieke ondersteuningsvraag van de individuele leerling. We kunnen tevens meedenken in groepsprocessen of in de thuissituatie. Vanuit hier kunnen we handelingsadviezen doen richting ouders/ verzorgers, docenten, mentoren of een heel schoolteam.
Het zorgteam werkt met verschillende mensen samen waar nodig en stemt daarbij af met de mentor. Zo hebben we contacten met de jeugdarts, de schoolverpleegkundige, de leerplichtambtenaar of andere instanties die bij de leerling betrokken zijn.
Wanneer de adviezen en acties vanuit het OZS niet tot voldoende resultaat leiden kunnen we vanuit het zorgteam contact leggen met het Samenwerkingsverband regio Zutphen en/of het Onderwijs zorgcentrum te Zutphen.
Zie ook: www.passendonderwijs.nl en ons passend onderwijs ouderrapport.
Mocht u een klacht hebben over de invulling van het passend onderwijs van uw kind, dan is het aan te raden om in gesprek met de school te blijven. U kunt daarvoor contact opnemen met de zorgcoördinator, de afdelingsleider van uw kind en/of met de directie van de school.
Mocht dit niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan is de volgende stap om bemiddeling te vragen aan de voorzitter van het samenwerkingsverband en/of de directie van het OZC.
Tevens kunt u terecht bij www.onderwijsconsulenten.nl of www.onderwijsgeschillen.nl