Ben je al enthousiast over het Isendoorn College? Dan kun je wel stoppen met lezen. De informatie die we nu geven is namelijk vooral interessant voor je ouders of begeleiders. Het gaat over aanmelding en toelating en zo. Wil je meer weten over onze school, neem dan een kijkje op isendoorn.nl.
Het Isendoorn College is een katholieke school voor mavo, havo en vwo. Zoals in het schema te zien is, beginnen leerlingen in mavo/havo, havo/vwo of vwo. We hebben een tweejarige brugperiode, zodat er voldoende tijd is om te kijken wat past. Alle opleidingsniveaus hebben ook een tweetalige variant. Daarnaast zijn er diverse aanvullende programma’s voor alle leerlingen die iets extra’s aankunnen.
Hoe werkt de aanmelding?
Aanmelden kan op www.isendoorn.nl. De inschrijving staat open van 1 tot en met 15 maart.
Wat zijn de toelatingscriteria?
Wij kunnen een leerling aanmelden bij een advies mavo (vmbo-TL), havo of vwo van de basisschool. Uiteraard houden wij zoveel mogelijk rekening met alle wensen. Het kan gebeuren dat we daar van moeten afwijken. Een leerling met een havo-advies kan in leerjaar 1 en 2 zowel in een mavo/havo- als in een havo/vwo-klas geplaatst worden. Een leerling met een vwo-advies kan in een havo/vwo- of in een vwo-klas geplaatst worden.
Zijn er speciale voorwaarden voor tweetalig onderwijs?
Voor tweetalig onderwijs vragen wij meestal om aanvullende informatie. Het is namelijk belangrijk dat TTO-leerlingen graag een stapje extra willen zetten. Een goede score voor taalonderdelen in het leerlingvolgsysteem van de bassischool is een voorwaarde voor instroming.
Is er plek voor leerlingen met een beperking?
Ieder kind verdient goed onderwijs. Ook kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Het Isendoorn College is een reguliere school met een goede basisondersteuning. Deze basisondersteuning kent soms ook beperkingen. Voor leerlingen die ondersteuning nodig hebben, is het belangrijk om op tijd alle beschikbare informatie te bespreken met de zorgcoördinator van onze school of met het samenwerkingsverband VO. Dit contact kan je het best leggen via de leerkracht van groep 8 of de intern begeleider van de basisschool. Door tijdig en intensief te overleggen, kunnen we samen beoordelen wat de mogelijkheden zijn en of een plaatsing haalbaar is. Zo voorkomen we dat een leerling met onvoldoende ondersteuning vastloopt.
Meer weten?
Wil je meer weten over praktische zaken zoals de ouderbijdrage, lessentabellen en resultaten? Kijk dan op www.isendoorn.nl.